Vores energi er Komparativt

 

Det er en evig diskussion, hvilke alternative energi  kilder, der giver mest energi. Er det solceller, vindmøller, bølge  maskiner, hav tubiner, tubiner i vandfald eller mange andre former for  energi kilder. Man må sige, at solceller i hvert fald er blevet langt  bedre over årene, men det er vindmølle energi på den anden side set  også.

solvarme  Det er som om de føles af og det er svært for investorerne  helt at vurdere, hvilken energi kilde, der giver mest for pengene. Solceller er i hvert fald nyttig. De laver ikke og de forurener heller ikke synderligt  meget. De er kun produktionen der forurener, men det er bestemt ikke  meget. Dog er der også en vis forurening forbundet med at afskaffe  solceller, men det er noget verden ikke rigtig har taget stilling til  endnu. Lige nu gælder det bare om at udvikle dem, så de kan komme  til at konkurrere med vindmøller og turbine kraft. Vindmøller derimod  larmer noget mere og de fylder i et ellers flot landskab.

Det er der  mange, der brokker sig højlydt over. Det er jo forståeligt nok. Forureningen  ved vindmøller sammenlignet med solceller er også nogen lunde det  samme. Det betyder en del forurening og produktion at lave vindmøller.  Lige ledes har man ikke helt fundet ud af, hvad der skal ske med møllerne,  når de bliver for gamle. Så kommer de bare til at ligge et sted, fordi  man ikke kan genbruge gladfibre. Og det er jo et kæmpe problem som  verden endnu ikke har taget stilling til, fordi det hele bare skal gå  så stærkt og så hurtigt, at man nogle gange glemmer at stille sig  det spørgsmål. Hvad skal der ske, når vi ikke længer kan bruge det,  vi har produceret. Det er i iveren på den hurtige gevinst, at man ofte  glemmer at tænke over konsekvenserne for sine handlinger.