Er speciel motorolie til gamle motorer pengene værd?

er det pengene værd at købe en motorolie der koster det dobbelte?
er det pengene værd at købe en motorolie der koster det dobbelte?

De fleste store olieproducenter laver en speciel motorolie til biler der har kørt over 100.000 km, men den koster bare, meget nemt mere end det dobbelte af, hvad du skal give for den almindelige olie, men er den det værd?

Disse specielle olier består oftest af en blanding mellem syntetisk olie og petroleums baseret olie, det vi kalder almindelig olie på Dansk.

Nogle af disse olier siges at indeholde specielle tilsætningsstoffer der kan forebygge at dine bil bruger unødig olie, dette er fordi at de kan forebygge utætheder eller endda tætne utætheder i motoren.

Det siges endvidere at disse olier også smører bedrer, men det burde de også når de koster det dobbelte.  Men er det pengene værd at købe en motorolie der koster det dobbelte?

Efter nogen overvejelse tror jeg det er pengene værd, i hvert fald hvis det forlænger motorens levetid.

Og jeg tror faktisk at en speciel olie kan lappe eller tætne små utætheder i motoren. Dette tror jeg fordi at videnskaben er blevet meget dygtig og har lavet mange fantastiske ting.

For eksempel, her den anden dag så jeg at min kone havde købt en creme til 675 kr., for en lille tube. Jeg spurte om min kone om hvad meningen var med den creme, hvad den kunne siden den var så dyr. Først sagde hun at det bare var en fugtighedscreme.

Den købte jeg ikke rigtigt, jeg bruger selv fugtighedscreme, men jeg giver ikke mere end 49,95 for en meget stor flaske nede i Brugsen.

Jeg var godt klar over at jeg ikke skulle have set hvad cremen havde kostet, men hun svarede endelig at det var en speciel creme der også fjernede rynker, og det var derfor den var så dyr.

Ok, tænkte jeg når konen kan bruge penge på dyr rynke creme, så kan jeg også godt købe den bedste motorolie til bilen. Du kan se her hvor jeg fandt den helt rigtige til min bil.