Rygeovne er blevet populære under corona

Vil du vide hvorfor rygeovne er blevet populære under coronaens hærgen, og hvorfor røgning af kød generelt er så populært, så læs videre herunder, og bliv klogere. 

Jagten på en helt unik smag 

For mange madentusiaster, som nyder at eksperimentere med mad og tilberedningsmetoder, er rygning den eneste rigtige tilberedningsmetode når det kommer til smag. Hvis målet er, at få kødet til at smage helt unikt og ekstraordinært af røg, så er røgning den helt rigtige metode. Den smag og duft som kødet får ved røgning, er noget som man ikke kan få ved af tilberede maden på en kul- eller gasgrill. 

For mange handler det om, at få det absolut meste ud af kødet, og mange mener, at røgning er den eneste metode som fremmer både smag, saft og ikke mindst nydelse. Derfor er det blevet meget populært henover årene og især under corona. Coronavirussen som hasarderer hele landet og resten af verden, har tvunget danskerne til at blive hjemme. Dette har medført, at mange har forsøgt at få det bedste ud af tiden derhjemme, og dette har de gjort ved at prøve sig ad med røgning – hvilket har medført nogle gode og succesfulde historier mellem danskerne, som deler glæden ved røgning af maden. 

Hvordan gør man?

På markedet i dag, findes der både elektriske rygeovne, men der findes så sandelig også rygeovne uden elektricitet. Grillproducenter som Weber og Charbroil har opdaget denne stigende interesse for røgning, så derfor vil du også kunne finde grill fra de to producenter bl.a., som har rygefunktioner indbygget. 

Mange forskellige muligheder 

Markedet tilbyder dig et væld af rygeovne. Du vil både kunne finde store rygeovne på størrelse med et amerikanerkøleskab, ofte af metal, men du vil også kunne finde nogle helt små, som du kan tage med dig hvor end du skal hen.
Hjemmerøgning giver dig også muligheden for at bruge røgflis som selv kan købe – røgflis findes i mange forskellige varianter; varianter som hver især passer bedre til noget specifikt kød.