Man kan ikke altid få et job i Netto

En velkendt fordom blandt danskerne lyder, at ”man  altid kan få et job i Netto”. Med andre ord vil der altid være  arbejde til dem, der også gider at arbejde. De vil nemt kunne  finde et job.

Det er blot ikke tilfældet.

En undersøgelse foretaget af Epinion i 2013 viser,  at cirka en tredjedel af befolkningen er delvist eller helt enige i,  at den langtidslediges ledighed skyldes, at denne ikke ’gider tage  de jobs, der er til rådighed’.

Vi har i Danmark lagt ansvaret for at få et  job i høj grad over på den ledige og det skaber et skævt samfund,  hvor der nærmest er tale om skyld, hvis ikke man har mulighed for at  finde et arbejde.

Når vi siger, at det ikke er tilfældet her på  siden, er det på grund af Projekt Respekt. De besluttede sig for  at undersøge denne fordom – at det er muligt altid at få  et job i Netto, hvis man bare gider. Og de fandt ud af, at det er netop  en fordom. At der bestemt ikke altid er et job at få i Netto,  hvis man gerne vil have det.

Du kan se den udmærkede film herunder, der er med  til at sætte de arbejdsløses liv i perspektiv.

http://youtu.be/rnw-gOf-V2g

Hvis du er ledig på dagpenge kan du overveje  muligheden for efteruddannelse. Er du inde i din første ledighedsperiode,  altså de første 6 måneder, og er du samtidigt over 25 år, har du  mulighed for at få betalt et såkaldt 6 ugers kursus af din a-kasse  og dit jobcenter sammen.

Det er en af de store fordele ved at være medlem  af en a-kasse foruden den sikring det giver i tilfælde af arbejdsløshed.

Hvis du ikke betaler til din a-kasse for at få  dagpenge frem for de meget strikse kontanthjælp, er der altså  derved endnu et godt argument for a-kassen – at du kan få  betalt et sådant 6 ugers kursus i det tilfælde, at du rent faktisk  for brug for et. Kurserne er kendt for at øge din værdi som ledig  for en potentiel arbejdsgiver.

Held og lykke med at finde et job. Og husk, at det  ikke altid kan lade sig gøre bare at finde et job.