Kystfluer har min interesse

Da jeg først var begyndt at interessere mig for at fiske ved kysten,  så var det lige som om, at al anden form for fiskeri blegnede  ved siden af. At åbne min kasse med kystfluer og udvælge en,  som jeg formoder vil være den helt rigtige til at lokke eksempelvis  en ørred til at bide på, det er jo i sig selv en hel kunst. Det er  dog ikke altid at det lykkes, men så må man jo prøve en anden af.
Kystfluer
Næsten uanset hvilken årstid vi taler om, så er det med  stor fornøjelse, at jeg trækker i mine waders for at gå ud i vandet,for  at finde et godt sted at fiske fra, i håb om, at der måske kommer  en stime fisk forbi. Naturligvis har jeg jo gennem årene også forsøgt  at forfine mit kast, det følger også med til dét, at fiske på den  måde. Og, så står jeg der med fluestangen, med en af de kunstfærdigt  udformede kystfluer for enden af linen og nyder bare at være til. Man  er naturligvis ekstra glad, hvis der bider noget på krogen.

  • Kystfluer for ever

 

Jeg bilder mig ind, at der ikke er nogle lystfiskere, der glemmer  deres første fangst. Jeg gør i hvert fald ikke. Der gik adskillige  måneder med fiskeri langs kysten, før der endelig var en fisk, der  bed på en af mine kystfluer. Det var til gengæld den smukkeste  havørred, som jeg nogensinde havde set, der var gået på min krog.

 

Jeg vendte hjem til min kone i noget, der af hende, er blevet betegnet  som værende et triumftog værdigt. Og jeg husker selv tydeligt, at  hun var benovet over min fangst og at vi tog et billede af den,  inden den blev renset og tilberedt på smukkeste vis. Fra dén dag,  var jeg aldrig mere i tvivl om, at min fremtid lå blandt kystfluer  og der til hørende stænger.