Hvad er et pillefyr?

I denne meget videnskabelige artikel vil jeg komme  nærmere ind på hvad et pillefyr egentlig er, og om hvorfor jeg selv her den anden dag besluttede at  indkøbe en og teste forbruget på denne. Det endte med at jeg nede  i en unavngivet fysisk butik kørte dankortet igennem deres betalingsløsning,  en betalingskort terminal, og herefter betalte jeg det beløb dette  pillefyr nu kostede. Herefter tog jeg hjem til en familie på nordsjælland  og noterede forbruget på deres brændeovns varme løsning. Inden jeg  påbegyndte dette halv subjektive og nok ikke helt så videnskabelige  forsøg, så vidste jeg jo godt allerede at et pillefyr er billigere  i brug.

pillefyr Årsagen til dette kan jeg kort her fortælle: Det er kort og  basalt set fordi at brænde er dyrer i drift end de træpiller man køber  til sit pillefyr, og derfor er det altså billigere. I dette ikke så  videnskabelige forsøg fandt jeg ud af denne families forbrug i deres  brændeovn, fik det noteret og tog videre hjem og forsøgte mig med  dette pillefyr.

Efter forsøget var færdigt kunne jeg ved at gange  resultaterne lidt op, godt se et mindre nævneværdigt resultat, men  intet desto mindre så var dette pillefyr faktisk en del billigere i  forbrug, så konklussionen må være at hvis man vil skifte sin brændeovn  ud med en relativt billigere løsning, så kan man altså eventuelt  investerer i et pillefyr, som netop ikke bruger brænde til at fungerer,  men en sådan løsning bruger jo lige netop træpiller, som er lavet  til at fungerer i længerer perioder. Udover at et pillefyr nogenlunde  giver den samme lune varme som en brændeovn gør, så er den også  meget mere sikker i drift, da det jo er et mere lukket miljø, hvor  træpillerne brænder og giver varme, der er altså ikke direkte kontakt  efter montering og start af dette apparat.