Er en lederuddannelse nødvendig?

Er en lederuddannelse nødvendig?
Er en lederuddannelse nødvendig?

En lederuddannelse er en rigtig god ting at have hvis man skal lede andre mennesker. Selvom jeg har hørt argumenter for at en sådan uddannelse ikke er nødvendig, kan jeg garanterer for at en investering i en uddannelse i ledelse er en investering der kommer mange gange igen.

Det er ofte entreprenører der har startet som enkeltmandsfirma og så har vokset sig store der mener at der ikke er nødvendigt med efteruddannelse inden for ledelses og samarbejde når deres firmaer vokser større og der kommer flere ansatte til.

Den gammeldags opfattelse med at de ansatte bare skal gøre hvad der bliver sagt, og at der derfor ikke er brug for en avanceret lederuddannelse, er ikke kosteffektiv hvis man kan sige sådan.

Med det, mener jeg at det det drejer sig om som leder i dag er at få mest muligt ud af sine ansatte eller underordnede og det får man ved positiv motivation.

Alle ved, eller burde vide, at man som leder ikke skaber de store resultater ved kun at bruge autoritet. Man kunne opnå resultater med denne metode i gamle dage, men da var folk også mere autoritetstro, man gjorde hvad man fik besked på, kan man sige.

Men den går ikke i dag, i dag skal en leder være inspirerende og motiverende, for at få folk til at yde deres bedste.

Man kan ingen gang sige at det, at en leder skal være afholdt frem for at være frygtet er nyt, selvom det nok har været glemt i en lang årrække

I den 2500 år gamle Kinesiske bog, Tao Te Jing skriver Lauze, “Den bedste leder er ham der er elsket, den næstbedste er ham der er frygtet, den værste er ham der er foragtet”.   

I Tao Te Jing er der mang anvisninger til hvordan man leder folk bedst så man kan sige at bogen var den tids lederuddannelse.