Disse ting skal du altid holde vedlige i dit hus

At have hus kan være et stort arbejde. Ud over at det er dyrt at være husejer, så er der også hele tiden nogle enkelte ting, som man skal sørge for at holde vedlige og i orden, så man ikke render ind i problemer på et senere tidspunkt.

To af de vigtigste ting at holde vedlige i dit hus er dampspærre og låsekassen. Læs mere herunder om hvorfor.

Undgå problemer med fugt og kondens

Noget af det værste, som kan ske for dit hus og dig selv som husejer, er, at der kommer fugt og kondens i husets isolation og træværk. Det er både skadeligt for husets konstruktion, men også for dem, der bor i huset. Heldigvis findes dampspærre, som er en form for membran eller presenning, der kan beskytte din isolering.

Dampspærre sørger for, at dit hus forbliver tørt, fordi der ikke dannes kondens mellem husets indre og ydre luft. Hvis man hele tiden sørger for et husets dampspærre er i orden og ikke er gået i stykker, så giver man huset bedre vilkår for at være holdt vedlige i længere tid.

Bliv ikke låst ude 

Nogen tænker måske, at en dør er en dør, og den først er sat i, så behøver man ikke tænke så meget mere over den. Det er desværre ikke sandt, fordi ligesom husets dampspærre, så er døren, eller rettere låsekassen, noget, som man også skal holde vedlige.

En låsekasse sidder inde i døren, og det er den som sørger for, at låsen i sig selv virker, og at du derfor kan komme ind i dit hus. Hvis du ikke sørger for at holde låsekassen vedlige, så ender du simpelthen med at blive låst ud af dit hus, hvilket der ikke er nogen som ønsker.