Danskere vil ikke tage jobs i inden for rengøringsbranchen og kontorrengøring

Vi kender alle fordommene om indvandrere og hvordan både polakker, muslimer, afrikanere og alle de andre mennesker vi slet ikke kan lide, tager vores arbejde. Rigtigt mange etniske danskere har en forestilling om, at det er sådan det står til. Personligt er jeg slet ikke imod indvandring og de første to sætninger i denne artikel, skal siges at være ren provokation. Det der gør mig ked af det er nemlig, at folk ikke indser, at det altså ikke kun er dem der kommer udefra det er galt med. De mennesker der kommer udefra tager ikke jobs for at være onde ved etniske danskere eller underminere et samfund. Nogle er bare blevet inviteret op for mange år siden og siden dengang er det blevet alment kendt, at der kan være arbejde at hente i Danmark.

Dette arbejde kan dog, i mit lille hoved, deles op i to kategorier.

Dovne danskere (h2)

Den største og virkeligt ugennemtænkte grund til, at Danmark kan have svært ved at få de sidste i arbejde, er danskerne selv. Rigtigt mange danskere vil nemlig slet ikke tage et rengøringsjob, da de føler sig for højt uddannede. Men problemet er bare, at der altså er nogle der skal gøre rent. Dermed specialiserer firmaer sig i at trække udenlandsk arbejdskraft op til landet, hvorefter danskerne pludseligt bestemmer sig for alligevel at tage et arbejde, som nu ikke længere er tilgængeligt.

 

Overførselsindkomster (h2)

Et andet meget udbredt og omtalt problem er overførselsindkomster. Rigtigt mange danskere får nemlig kontakthjælp, som nærmest er lige så mange penge, som det ville give at tage en stilling med mindsteløn i rengøringsbranchen (f.eks. kontorrengøring). Dette burde man på Christiansborg gøre noget ved, men igen er det altså ikke andre etniciteters skyld, at tingene er som de er.